Noutăți

Rezultatele finale ale selecției Erasmus+ CIVIS 2025-2026 (runda 1) sunt disponibile aici: https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/selectie/

Studenții declarați titulari vor fi contactați în curând de către colegele noastre, prioritate având studenții cu mobilitatea în semestrul I al anului 2025-2026.
Studenții care au statut de rezervă, respectiv studenții care nu au avut dosarul complet, pot aplica pentru runda a doua de selecție, pe locurile rămase disponibile

Runda a doua de selecție a fost lansată în data de 10 aprilie 2025, cu termen final de aplicație 30 aprilie 2025, ora 14:00 https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/selectie/

 

LANSARE RUNDA DOI SELECTIE MOBILITATI ERASMUS+ CIVIS

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [322.76 KB]

 

 

 

Rezultatele selecției mobilităților Erasmus+ CIVIS pentru anul universitar 2025-2026

 

Rezultatele selecției Erasmus+ CIVIS 2025-2026 sunt disponibile aici: https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/selectie/

Eventualele contestații pot fi transmise prin e-mail la adresa contact@erasmus.unibuc.ro până la data 31 martie 2025, ora 10:00. Orice contestație transmisă după această dată/oră nu va fi luată în considerare.

 

A fost lansată în FTOUB selectia pentru mobilitățile studențești Erasmus+ non CIVIS pentru anul universitar 2025-2026

 

În urma deciziei Consiliului Facultății din data de 17 martie 2025, au fost stabilite detaliile cu privire la calendarul, comisiile și condițiile pentru selectia mobilităților studențești Erasmus+ non CIVIS pentru anul universitar următor 2025-2026.

Selecția se adresează tuturor studenților, masteranzilor și doctoranzilor (în stagiu/activitate).

Informații cu privire la detaliile programului Erasmus+, condițiile financiare și universitare asociate mobilității, obligațiile și resposabilitățile studenților Erasmus, pot fi consultate în documentul atașat.

Destinațiile mobilităților Erasmus+ pentru anul universitar următor sunt precizate în documentul atașat (Facultățile de Teologie partenere Erasmus+), cu mențiunea că se va respecta numărul de mobilități pentru fiecare Facultate sau Universitate gazdă / program sau formațiune de studii / nivel, licență sau masterat.

Toate mobilitățile din Turcia sunt suspendate pe perioadă nedeterminată.

 

FTOUB îi sunt oferite 4 mobilități. Consiliul Facultății încurajează studenții, masteranzii și doctoranzii să depună dosarele de candidare, pentru că posibilitatea ca și rezervele să poată beneficia de mobilitate este ridicată.

 

Calendarul selecției este:

– miercuri, 20 martie 2025 – luni, 7 aprilie 2025 – depunerea dosarelor de candidatură la Secretariatul facultății (Registratură, în intervalul orar 08.00-12.00).

– marți, 8 aprilie 2025, orele 14.00 interviul de selecție în Facultate (participarea fizică a candidaților este obligatorie) și anunțarea rezultatelor.

– miercuri, 9 aprilie 2025 – depunerea eventualelor contestații la Secretariatul Facultății (Registratură, în intervalul orar 08.00-14.00).

– joi, 10 aprilie 2025, orele 12.00 – întâlnirea comisiei pentru soluționarea contestațiilor și anunțarea rezultatelor.

– vineri, 11 aprilie 2025, transmiterea rezultatelor selecției către Biroul Erasmus+ pentru validarea inițială.

– 29 aprilie 2025, afișarea rezultatelor finale și transmiterea listei cu studenții validați pentru stagii Erasmus către Biroul Erasmus+ al Universității.

 

Comisia pentru selecția mobilităților:

– Pr. lect. dr. Cosmin Pricop, președinte

– Pr. conf. dr. Zaharia Matei

– Pr. asist. dr. Alexandru Atanase Barna

 

Comisia pentru soluționarea contestațiilor:

– Pr. conf. dr. Marian Vild, președinte

– Arhid. lect. dr. Eugen Maftei

– Pr. asist. dr. Georgian Păunoiu

 

Criteriile minimale ale Universității pentru participarea la selecție și mobilitate sunt:

– calitate de student / masterand / doctorand la UB la cursuri regulate/la zi, la selecție și pe durata stagiului; în cazul studenților în ani terminali, studenții pot aplica pentru o mobilitate în anul universitar următor, la nivelul de master, respectiv doctorat, cu condiția admiterii și înscrierii în anul universitar următor în același domeniu de studii (teologie).

– absolvent cel puțin al primului an de studii în momentul începerii mobilității (pentru nivel licență);

– promovarea unui test de limbă străină / dovada de cunoștințe lingvistice într-o limbă străină;

– prezentarea unei scrisori de intenție / de motivație, într-o limbă străină;

– prezentarea unui Curriculum Vitae, obligatoriu în format Europass (într-o limbă străină);

– prezentarea unui plan de studii propus pentru stagiul Erasmus (defalcat, pentru destinația dorită, dar și pentru destinațiile rezervă), reprezentând selecția cursurilor la care dorește să se înscrie la Facultatea respectivă, dar care să însumeze 30 sau peste 30 de credite ECTS.

– fiecare student are dreptul la maxim 12 luni de mobilitate pentru fiecare nivel de studii (licență, master sau doctorat), studenții care nu mai dispun de numărul de zile corespunzător unui semestru în universitatea gazdă nu mai pot participa la mobilitate.

 

Criteriile minimale specifice FTOUB pentru participarea la selecție și la mobilitate:

– media minimă a anilor anteriori de studii (dacă este cazul), sau media admiterii (pentru studenții în anul I de studii licență), în cadrul programului la care sunt înscriși în prezent, minim 8.00;

– integralist la finalul ultimului semestru de studii;

– prezența fizică la interviul pentru selecție.

 

(Studenții nu vor solicita secretariatului un document justificativ pentru situația școlară pentru semestrul precedent, aceste informații vor fi oferite de către Secretariat direct comisiei de selecție, însă au responsabilitatea de a se asigura ca îndeplinesc condițiile minimale specifice FTOUB).

În cadrul selecției, evaluarea va ține cont de următorul algoritm:

– Cunoștințele lingvistice de limbă străină – 20% din punctajul total,

– Situația școlară (media anilor de studiu) – 10% din punctajul total,

– Test de cunoștințe de specialitate și/sau evaluarea dosarului – 30 % din punctajul total,

– Motivația candidatului pentru efectuarea mobilității Erasmus și capacitatea acestuia de adaptabilitate la un nou sistem academic – 40 % din punctajul total.

Informații cu privire la dosarul de candidare (documentele necesare) pot fi consultate din documentul atașat. Nu vor fi luate în considerare dosarele incomplete.

Mai multe informații, puteți obține de la Secretariatul Facultății sau de la Pr. asist. dr Alexandru Atanase Barna, responsabil Erasmus+ în FTOUB, alexandru.barna@unibuc.ro, +4/0724075758.

Informații cu privire la selecția centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS pentru anul academic 2025-2026

 

În atenția tuturor studenților, masteranzilor și doctoranzilor Facultății noastre, au fost anunțate detaliile cu privire la selecția centralizată pentru mobilitățile de studii Erasmus+ CIVIS pentru anul academic 2025-2026.
Aceste mobilități au ca punct de destinație universitățile partenere CIVIS, din alianța CIVIS, din care Universitatea din București este parte.
Selecția este realizată la nivel central (prin biroul Erasmus+ CIVIS al Universității). Studenții sunt încurajați să aplice pentru un semestru de mobilitate academică/de studiu în universitățile partenere CIVIS, pentru anul universitar următor.
Informații relevante cu privire la acest proiect și la selecția propriu-zisă:
Număr total de locuri: 300 (la nivelul întregii Universități).
Precizăm că, spre deosebire de selecțiile anterioare Erasmus+ CIVIS, în acest an nu mai este solicitată recomandarea pentru mobilitate din partea unui cadru didactic universitar. De asemenea, pentru evitarea unor situații dificile referitoare la relevanța cursurilor alese de candidați, planul provizoriu al cursurilor alese de candidat în cadrul universității partenere CIVIS trebuie sa fie vizat de către Responsabilul Erasmus din facultate.
Pentru mai multe informații,
Pr. asist. dr. Alexandru Atanase Barna, responsabil Erasmus+ în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București

 Informații cu privire la selecția centralizată pentru pentru stagiile de practică Erasmus+ 2025

În atenția studenților, masteranzilor și doctoranzilor Facultății noastre, au fost publicate informații cu privire la selecția centralizată pentru stagiile de practică Erasmus+ 2025, pentru acest an universitar 2024-2025.
În cadrul acestei selecții, mobilități sunt posibile până cel târziu la data de 31 iulie 2025 (fonduri proiect Erasmus+ KA131-2023):
Câteva informații relevante:
  • selecția participanților se face la nivel central (biroul Erasmus+ al Universității din București).
  • 50 de locuri (la nivelul întregii Universități) pentru stagii de practică de lungă durată (min. 2 luni, maxim 3 luni), aplicație disponibilă la https://forms.gle/rTZ7FxWgUR3wmYpa9
  • 50 de locuri (la nivelul întregii Universități) pentru stagii de practică de scurtă durată pentru doctoranzi (min. 5 zile, maxim 30 zile de activități de practică), aplicație disponibilă la https://forms.gle/xW4X4zwJtATKeLSo8

Informațiile privind aceste selecții Erasmus+ sunt disponbile la adresa https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus-stagii-de-practica/.

Pentru mai multe informații,
Pr. asist. dr. Alexandru Atanase Barna, responsabil Erasmus+ în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București